ALGEMENE INFORMATIE
Tanzania is een populaire bestemming voor studenten die naar het Zuiden trekken voor hun stage of onderzoek. Het land biedt dan ook enkele belangrijke voordelen: de aanwezigheid van het Engels als een van de twee officiële landstalen (de andere is het Swahili) en de politieke stabiliteit die het land typeert sinds haar onafhankelijkheid. Tegelijk is het een land met een enorme verscheidenheid aan culturen en tradities, wat een goede voorbereiding noodzakelijk maakt. Via het menu aan de linkerkant kan over verschillende thema’s essentiële informatie gevonden worden. Met behulp van verwijzingen naar interessante websites en artikels proberen we je verder op weg te helpen om dit boeiende land beter te leren kennen.
Hieronder vind je alvast enkele nuttige websites met algemene informatie over Tanzania.
» Hoofdstad: Dodoma
» Bevolking: 58,552,845 (2020)
» Oppervlakte: 303 km²
» Munteenheid: Tanzaniaanse shilling (TZS)
» Talen: Swahili, Engels (officieel)
» Alfabetiseringsgraad: 77,9 % (2020)
» Reisdocumenten: paspoort minimum 6 maanden langer geldig dan dag van aankomst, visum bij de grens/luchthaven of vooraf bij ambassade/consulaat, ambassade contacteren bij verblijf van meer dan 90 dagen
» Vaccinaties: gele koorts, poliomyelitis, tetanus, difterie, kinkhoest, mazelen, hepatitis A
» Keuken: ugali (mais- of cassavemeel), nyama choma (geroosterd vlees), chapati (soort pannenkoek)
» Fooien: Restaurants 10 %, parkeerwachters of anderen die een dienst verlenen vooraf overeen te komen
» Stopcontacten: Types D, G – 230 V – 50 Hz
Hieronder vind je alvast enkele nuttige websites met algemene informatie over Tanzania.
Links
Reisadvies FOD Buitenlandse Zaken: website van de Belgische FOD Buitenlandse Zaken, met reisadvies georganiseerd op volgende thema’s: algemene veiligheid, vervoer, klimaat en rampen, gezondheid en hygiëne, lokale wetgeving en praktische informatie.
VLIR-UOS: overzicht van de samenwerking van VLIR-UOS en het Vlaamse hoger onderwijs met Tanzania. Interessant zijn de achtergronddocumenten zoals de Tanzania Fact Sheet.
GCA Tanzania: in 2015 hebben de Belgische ngo’s voor alle partnerlanden van de federale ontwikkelingssamenwerking een Gemeenschappelijke Contextanalyse (GCA) uitgewerkt. Deze bevat nuttige informatie over de politieke situatie, sociaaleconomische omstandigheden, de toestand van het milieu, enz.
Freedom of Thought Report (EN)
De Freedom of Thought Report wordt jaarlijks gepubliceerd door de International Humanist and Ethical Union (IHEU). Het kijkt naar de rechten en de behandeling van niet-gelovigen in alle landen van de wereld en heeft de bedoeling om de huidige situatie van de vrijheid van denken in kaart te brengen.