ALGEMENE INFORMATIE
Vietnam kende een bewogen geschiedenis met verschillende grote oorlogen doorheen de 20ste eeuw. Nadien herstelde en ontwikkelde het land zich razendsnel. Als veilig en boeiend land met een rijke cultuur is het een populaire bestemming voor veel studenten van het Vlaamse hoger onderwijs.
Om je goed voor te bereiden op je verblijf in het land is het aan te raden om de cultuur en de samenleving beter te leren kennen. Via het menu aan de linkerkant kan je over verschillende thema’s essentiële informatie opzoeken. Met behulp van verwijzingen naar boeiende en interessante webpagina’s, maar ook via artikels die je in onze Library vindt, willen we je verder op weg helpen.
» Officiële naam: Socialistische Republiek Vietnam
» Hoofdstad: Hanoi
» Bevolking: 98.721.275 (2020)
» Oppervlakte: 331.210 km²
» Munteenheid: VND Vietnamese Nationale Dong (VND)
» Taal: Vietnamees
» Alfabetiseringsgraad: 95 % (2018)
» Reisdocumenten: paspoort dat langer dan 6 maanden geldig is op de dag van aankomst, visum bij ambassade
» Vaccinaties: polio, tetanusdifterie–kinkhoest, mazelen-bof-rubella, hepatitis A
» Keuken: Xoi (kleefrijst), Banh Mi (Vietnamese baguette), Banh Cuon, Pho (Vietnamese soep), Banh Xeo (cake), Cha Gio of Nem (Vietnamese loempia), Bun Bo Hue, Bun Cha, Goi cuon (verse loempia)
» Fooien: Restaurants 5-10 %; Gidsen $5/dag; Chauffeurs $3/dag; Taxichauffeurs 10% fooi van volledige bedrag
» Stopcontacten: Types A, C, D – 110/220 V – 50 Hz
Hieronder vind je alvast enkele nuttige websites met algemene informatie over Vietnam.
LINKS
Reisadvies FOD Buitenlandse Zaken: website van de Belgische FOD Buitenlandse Zaken, met reisadvies georganiseerd volgens de volgende thema’s: algemene veiligheid, vervoer, klimaat en rampen, gezondheid en hygiëne, lokale wetgeving en praktische informatie.
VLIR-UOS: overzicht van de samenwerking van VLIR-UOS en het Vlaamse hoger onderwijs met Vietnam.
GCA Vietnam: in 2015 hebben de Belgische ngo’s voor alle partnerlanden van de federale ontwikkelingssamenwerking een Gemeenschappelijke Contextanalyse (GCA) uitgewerkt. Deze bevat nuttige informatie over de politieke situatie, sociaaleconomische omstandigheden, de toestand van het milieu, de genderverhoudingen, enz.